Deep State cel arțăgos

Azi a fost ziua ”ciufulelilor” aplicate celor aleși (direct sau indirect) de cei nealeși deloc, ci numiți… de un Guvern nedesemnat democratic, căci Cioloș nu avea legitimitate populară absolut deloc, ci fusese desemnat printr-o formă de suspendare temporară a votului popular acordat în alegeri.

Taica Lazăr, la intrarea în sediul CSM, le-a aplicat câte un perdaf lui (tu)dorel și CCR. Celui de la (in)justiție pentru că nu a făcut cică un studiu de impact pe legea cu recursul compensatoriu și au ieșit din pușcărie vreo 500 de infractori, niciunul corupt (deși în fiecare lună ies cam 1100 de cetățeni din penitenciar în mod normal) și că, evident, nici prin cap să nu îi treacă celui sub autoritatea căruia se află să facă vreo mișcare de legiferare că știe el  Taica Lazăr mai bine că e perfect așa cum e acum.  La CCR  s-a dat rău și i-a zis-o dur: să termine cu prostelile cu pragul la abuz că nu se impune deloc. Trăiți șefu’, cum zici matale e cel mai bine, că le știi pe toate.

Doamna Tarcea nici ea nu s-a lăsat mai prejos: s-a ”burzuluit” (nu așa violent, că e o doamnă) la Parlament că ar vrea să legifereze: cică niet, să-și ia gândul că e de porc, să o dea la (tu)dorel înapoi că pe asta îl amenință Sistemul și e mai bine că doar vorbește ore în șir fără să facă sau să comunice vreo idee.

Doamna Chiș, violentă cum o știm (că ea nu e o doamnă) l-a luat la înjurături pe Alistar că cică de ce nu se consultă când vine pe la CSM să voteze cu Codru Vrabie (care a pierdut alegerile în fața sa, avându-l contracandidat) și cu Funky Citizen (care vinde poze cu corupți necorupți) .

De ce nu s-o fi ”burzuluit” toți ăștia la CSM când a zis pas și nu a vrut să audă de nicio modificare la legile justiției ale lui Tudorică… cel cu frică?

Dar atunci când două colege judecător au ajuns la pușcărie că nu știau să judece, ci numai DNA și completurile lor de Sistem știu?

Dar când Portocală, Onea, Țuluș și toată conducerea DNA sau mulți alții își băteau joc de justiției de ce au făcut ”mucles”?

Dar când Dorel își ”atribuia” singur dosare și condamna ”rarinci” nu au simțit nevoia să vocifereze?

Nu. Când abuzurile nu îi vizează pe ei și tovarășii lor, ci doar pe indezirabilii de pe listele făcute prin K2 sau T14, nu este cazul să vocifereze.

Dar nici ”certații” nu reacționează, deci mulți își merită soarta. Doar Dragnea, după ce a hrănit oile, i-a mai dat o semi-smetie doamnei Tarcea și i-a spus că mai există (cică) putere legislativă. Prosteli de-astea, cu democrația și votul cetățenilor… moare de râs Coldea prin sălile de clasă la la Academia de Informații 🙂

Tudorică cel cu frică a zis că se va ”înfoia” el și va da un răspuns mai încolo, dar nu acum că e ocupat să ancheteze bilețelele de la Inspecție. El, care îi are sub autoritate, potrivit Constituției, pe Codruța, Portocală și pe Taica Lazăr nici ochii din pământ nu are curaj să îi ridice, darămite să legifereze ceva… că de aia vor acum toți să îi legifereze el la răspundere… că până acum s-a prăpădit: un rânduleț nu a născut.

Ține-o tot așa, nea Tudorică! E bine! Timpul trece, leafa merge.

Cum nu vii tu, Caragiale, Doamne!