Curat neconstituțional… dar umflați-i!

Președintele Klaus și Ambasadorul Klemm vor stat de drept! Și noi.
Dar ce fac ei și ce facem noi?
Ce înseamnă stat de drept? Că toți cetățenii și autoritățile trebuie să respecte legile și să își exercite atribuțiile în limitele prevăzute de lege.
Ce atribuții au cei ce ”iubesc” statul de drept și ce fac ei?
Președintele: se pronunță și susține o parte a votanților din CSM, spune despre cei doi procurori că au fost ”eliminați din DNA pentru că nu și-au făcut treaba” deși este un proces pe rol (câștigat în aparență de ei, ulterior), comentează inițiative legislative ale celor care au acest drept constituțional (el NU).
Ce atribuții are Președintele? De mediator (deci nu se poate poziționa de o parte a celor aflați în conflict, adică nu poate sprijini poziția procurorilor împotriva judecătorilor), de promulgare a unor legi adoptate de Parlament (adică se ante-pronunță pe proiecte de legi, deși el poate interveni doar după finalizarea procesului legislativ), face parte din puterea executivă, deci nu se poate pronunța cu privire la procese aflate pe rolul instanțelor.
Adică președintele își depășește atribuțiile… Curat stat de drept!
Ce caracteristici are un stat de drept? Este INDEPENDENT!
Adică nu este permis amestecul altui stat în treburile interne ale Românei.
Ce face Klemm? Dă ordine majorității legal constituite prin vot  la ultimele alegeri și impune anumite reglementări de ordin intern.
Adică se amestecă în treburile interne ale României, în pofida Convenției de la Viena, art. 41, care interzice ambasadorilor să se pronunțe în legătură cu aspecte de politică internă a statelor în care sunt acreditați.
Președintele Klaus încalcă propriile atribuții  din Constituție, iar Ambasadorul Klemm încalcă o Convenție internațională la care România este parte.
Dar se ”tăvălesc” de grija Statului de drept, care înseamnă ”domnia legii”, adică nimeni nu este mai presus de lege.
Toți oamenii, președinți sau ambasadori, în statele de drept, trebuie să respecte legile și convențiile internaționale!
Ca să nu mai vorbesc de Procurorul Șef al DNA, Kovesi, despre care ar trebui să scriem o carte la câte nelegalități putem reține!
Cum ar fi,  susținători ai românilor – cei trei K – KK+K (Klemm, Klaus și Kovesi), să începeți consolidarea Statului NOSTRU de drept, România, prin propria dvs. atitudine, aceea de a respecta legile țării în care ați fost acreditat, ales, respectiv numită politic prin bunăvoința unui popor atât de naiv și de tolerant?      

2 Replies to “Curat neconstituțional… dar umflați-i!”

Comments are closed.