Cum și-au reglementat magistrații răspunderea abrogând-o?!

La Comisia lu Pește prăjit s-au însușit cică ”propunerile asociațiilor” care ar urma să reglementeze răspunderea materială a magistraților.

Și au rezolvat-o: au abrogat-o. Cum? Vă spun imediat:

La alin. (11) au redus răspunderea magistratului doar la situațiile în care există hotărâre penală (deci magistratul a săvârșit o infracțiune împotriva persoanei vătămate: cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, tortură, etc.) sau hotărâre CSM ori a instanței care reține sancțiunea disciplinară de la lit. t): exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență.

Apoi, la alin. (13), au condiționat și această răspundere de existența unei asigurări de malpraxis.

Practic, în acest moment, cu noua formă a legii, răspunderea materială A DISPĂRUT din legislație.

De ce? Pentru următoarele:

 1. Dacă magistratul a comis o faptă penală împotriva cetățeanului, atunci va răspunde în procesul acela, pe latură civilă, pe temeiul răspunderii delictuale. Practic, prin acest text se poate înțelege că latura penală din acel proces nu se mai aplică, căci va deveni aplicabil alin. (11). Adică NU răspunde DELOC material.
 2. Dacă magistratul va trebui să fie asigurat (pe banii statului, probabil, care îi va plăti asigurarea), atunci va plăti asigurătorul. Iar asigurările nu se fac pentru rea-credință, adică intenție, căci asigurările de ”malpraxis” se fac exclusiv pentru CULPĂ. Adică magistratul iar NU RĂSPUNDE!
 3. Dacă va răspunde doar după atragerea răspunderii disciplinare pentru rea-credință ori gravă neglijență (care nu a fost angajată NICIODATĂ pentru o faptă împotriva cetățeanului) la dată plății despăgubirii termenul pentru această formă de despăgubire va fi deja prescris. Și oricum va răspunde asigurătorul. Adică, din nou, NU RĂSPUNDE.

4 Replies to “Cum și-au reglementat magistrații răspunderea abrogând-o?!”

 1. Coruptia printre judecatori!

  In randul judecatorilor exista o coruptie generalizata. Din 10 judecatori doar unul corespunde cu standardul de judecator. In Romania datorita lipsei controlului real al sentintelor date, in cazul de retele de crima organizata in instante de la fond in sus, datorita lipsei masurilor directe, dar graduale, coercitive precuniare a judecatorului, in 27 de ani acestia au dat sute de mii de sentinte privind retrocedari, succesiuni, licitatii, litigii private si publice, in favoarea coruptilor, pe spagi mici sau mari pana la milioane de euro. La CEDO exista peste 3 000 de dosare privind retrocedari in care adevaratilor proprietari le-a fost incalcat dreptul la proprietate, art. 1, protocolul aditional nr. 1 si art. 6, dreptul la un proces echitabil. De asemenea la primarii si in instante exista inca 100 000 de dosare nerezolvate. Trenurile si casele celor peste 100 000 de proprietari au fost furate si nu au fost inapoiate proprietarilor de drept, datorita judecatorilor. Suma totala pe care trebuie sa o plateasca romanii celor pagubiti datorita judecatorilor este de doua bugete nationale, adica de cateva sute de miliarde de euro. Pentru Romania este necesara ca de aer de raspunderea, disciplinara, materiala-precuniara si penala directa a magistratilor, in special a judecatorilor!

  In Bucuresti si-n toate orasele Romaniei exista retele de crima organizata de fond funciar, case si alte bunuri, constituite din primar-prefect si judecatorii de la fond! Populatia Romaniei este manipulata indiferent ce partid sustine, inclusiv protestatarii!

 2. ,,Magistratii stiu ca numai ei si ANIMALELE nu sunt responsabili pentru ce fac. Oamenii buni, aceste zdrente sunt responsabile pentru viata noastra. De ce sa nu raspunda pentru viata noastra?.Ce sunt ei oamenii sau animale?. Nu cred că o persoană normală psihic îşi poate imagina că legea şi actul justiţiei sunt juste. Toată lumea știe sau ar trebui să ştie că există o lege şi o justiţie pentru cei bogați și altele pentru cei săraci deşi teoretic sunt unanim aplicabile”.

 3. Uimitor, dezamagire și descurajare totală! Descurajare totală pentru că posibilitatea unui stat normal politic, social, administrativ, democratic a dispărut definitiv. In acest timp mutanții ong-iști sunt tot mai puternici, România este în destructurare spre dictatura haosului și agresiunii!

 4. Bataie de joc , maxima !!!!!!!!!!! de trei ani si jumatate , ma lupt fluturand o sentinta definitiva . De trei ani si jumatate “neste procurori de manuta cu aferentii politisti” au favorizat direct sau indirect debitorul . Si l-au favorizat prin inactiune ceea ce se cam coroboreaza cu abuzul in serviciu . Dar ? ce sa le faci ? NIMIC . Ei sunt Dzei ……..cavaleri Jedi ………….nu raspund pentru nimic …….! ca daca ai tupeu sa ii tragi de guler ? ” te amesteci in Justitie ” !!!!!!!!
  Imi este maxim de scarba !!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.