A mai ”rezolvat” Comisia – minune o Lege!

Toată presa liberă e plină de declarațiile Danei Gârbovan despre cum se va reglementa cu cercetarea penală a magistraților de către Secția din Parchetul General.  Corectă și logică propunerea asociațiilor. Însă, în timp ce ea făcea declarații despre cum ar arăta structura nou creată, Comisia lui Iordache făcea praf și Legea 304/2004, cea cu organizarea judiciară. Iar modificările introduse de minunea – minunilor din Parlament nu are mare legătură cu ce declară Gârbovan pe la TV – uri.

Ba chiar propunerilor ferme ale ambelor asociații profesionale ale magistraților, au fost respinse și s-a decis să meargă la DNA/DIICOT procurori tot de la judecătorii și tot pe interviu, numit doar ”concurs” (căci a eliminat proba scrisă propusă de AMR și UNJR).

Apoi, a golit de conținut și competența secției tocmai înființate, prin eliminarea textului propus de asociații privind cercetarea împreună cu alte persoane a magistratului de secția nou creată.

Toate aceste tâmpenii după ce dl. Iordache s-a lăsat prostit … din nou (a câta oară?) de minciunile debitate de reprezentanții CSM și PÎCCJ.

PNL a făcut opoziție … corectă… pe alocuri. Predoiu a făcut chiar un amendament bun (wow! șoc!)… era cât pe ce să îl respingă și pe ăla Iordache și să adopte o altă prostie. USR, isteric, elucubrează non stop… iar și iar!

Cam ăsta este filmul pe scurt ce redă aberațiile din Comisia – minune.

Eu mă duc în piața fără târg… să beculesc … împotriva legilor justiției 🙂